ASIAKKAIDEN KERTOMUKSIA


"Jos naskali ja vasara ovat suutarin työvälineet, puku ja kengät ovat minun. Kenkieni pitää siis olla sen mukaiset. Tietenkin voisin ostaa kengät kaupasta, mutta mittatilauskengät ovat paljon enemmän kuin pelkkä tyylikäs ulkonäkö. Tämän tietävät myös tyylikkäästi pukeutuvat asiakkaani. Toki arvostan myös mukavuutta. Juuri minun jalalleni tehdyt kengät istuvat aivan eri tavalla kuin tehdasvalmisteiset. Tuskin edes löytäisin tällaisia kenkiä kaupasta: jokainen sauma ja koriste toivomassani kohdassa. Se, että haluan panostaa laadukkaisiin kenkiin, kertoo jotain myös minusta. Pukeudun laadukkaasti, joten myös työni on laadukasta. Ja onhan se niin, että hienot kengät antavat ihan toisenlaisen fiiliksen: itseluottamuksen ja -varmuuden."

J-P Keimmo"Mitä vanhemmaksi tulen, sitä isompi merkitys on kenkien mukavuudella. Yli kahdeksankymppisenä en halua laittaa jalkaani mitä tahansa. Olen koko ikäni urheillut todella paljon, joten vammojakin on tullut. Polveni rasittuvat helposti, jos kengät ovat vääränlaiset. Kengännauhojen sitominen on minulle toisinaan hieman hankalaa, joten Jussi ehdotti solkia. Niitä ei tarvitse avata, vaan pitkän kenkälusikan avulla saan kengät vaivattomasti jalkaan. Itselleni ei solkivaihtoehto olisi tullut mieleen."

Erik Wacklin"Akillesjänteeni katkesi jokunen vuosi sitten. Sen seurauksena en pysty kunnolla varvistamaan. Mittojeni mukaan tehdyissä kengissä tämä vaivani on huomioitu. Kengät on suunniteltu siten, että kantapääni ovat niissä normaalia korkeammalla, mikä helpottaa varpaille nousua. Toinen syy mittatilauskenkien hankkimiseen on tanssi. Kesäisin käy lavoilla aina, kun se on mahdollista. Tanssikenkien tulee istua jalkaan kuin hanskan käteen. Tanssitaito on tietenkin tärkeintä, mutta on kengilläkin merkitystä. Paljakka Handmaden -kengät ovat todellakin kokonaan aitoa nahkaa. Sen huomaa muun muassa siitä, että näissä kengissä jalkani eivät hikoile, vaikka toisinaan kokoukset venyvät hyvinkin pitkiksi.

Jorma Lausteela